DTS CRAIOVA 2017, SĂPT 8

Home / Cursuri / DTS CRAIOVA 2017, SĂPT 8

DTS CRAIOVA 2017, SĂPT 8

Anca Iulia Teodorescu

– Subiectul acestei săptămâni a fost perspectiva de ansamblu asupra Bibliei. Am avut oportunitatea să înțeleg mai clar legătura dintre evenimentele care au avut loc în trecut începând cu Adam până la Evanghelie și apostoli.
Prin metodele creative folosite de profesoare, am putut intra în lumea isorica a Bibliei, asistând în mod activ la felul în care Dumnezeu și-a dus planul de mântuire până la capăt.
De exemplu, am discutat despre cortul pe care Dumnezeu le-a poruncit evreilor prin Moise să îl construiască, cu scopul de a aduce jertfe de ispășire pentru păcatele lor. Pentru ca poporul să poată trăi în urma păcatelor lor, trebuiau jertfite animale fără cusur, iar blestemul păcatului era transferat asupra lor. Dar sângele acestor animale nu avea puterea de șterge păcatele pentru că în fiecare an era nevoie de vărsare de sânge.
‎Dumnezeu a hotărât o soluție supremă de a ne scăpa o dată pentru totdeauna de blestemul păcatului. Soluția Lui a fost Fiul Său preiubit Isus Hrisos. El a fost Mielul de jertfă pentru păcatele noastre luând asupra Lui întreaga noastră vină, prin sângele sfânt care a curs la cruce. Și nu doar atât!! Perdeau templului care despărțea Locul sfânt de Locul preasfânt a fost ruptă în două, iar acum avem intrare liberă înaintea lui Dumnezeu Tatăl, în prezența slavei Lui. Ce minunat!!!
‎Binecuvantat să fie Domnul nostru!

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

You can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search