TPM, al doilea an în Oltenia

In stiri

Suntem o comunitate de misionari, care ajutăm oltenii să îl cunoască pe Dumnezeu și să își împlinească chemarea, pentru gloria Lui, aducând astfel transformare în societate și în alte națiuni din Balcani!

În dependență de Dumnezeu, suntem dedicați pentru: Rugăciune, Evanghelizare, Ucenicia tinerilor, Echiparea de lucrători și lideri, Mobilizare la Misiune, Lucări de binefacere și Plantarea de biserici.

Pentru primul an, click aici!

Echipa noastră a crescut anul acesta după ce ni s-a alăturat Solange, o misionară din Brazilia, și apoi Larisa de la TPM Mediaș, care s-a căsătorit cu colegul nostru Sami.

Renovări. După ce vara trecută am fost inundați la subsolul centrului de misiune, proprietarul a fost dispus să facă niște renovări, iar garajul dublu l-a transformat în apartament chiar înainte de a ajunge Sami și Larisa. Acum provocarea este să terminăm utilarea apartamentului.

Conferința de mobilizare la misiune. După conferința ProMisiune din Craiova, tinerii au donat pentru misiunea din India, unii au participat la Festivalul ProMisiune, o fată a mers cu o echipă în Iordania, iar Rebeca, o altă fată dintr-o biserică locală a mers cu o echipă în Bacău. 

 

Festivalul ProMisiune este organizat în fiecare lună august de TPM Mediaș (unde s-au format cei trei fondatori ai TPM Craiova) cu scopul de a motiva tinerii români să experimenteze misiunea pe termen scurt, iar noi, fiind parteneri în acest proiect, am avut participanți sau lideri în 4 echipe de misiune:

* Oltenia: Cristina şi Emanuel au condus o echipă de 7 participanți, au slujit în Slatina, Văleni și Craiova prin lucrarea cu copiii, evanghelizare pe stradă, și vizite în familii sărace.

* Bacău: Willy și Rebeca au condus echipa de Bacău. Împreună cu Flory alte 5 persoane au slujit în Dărmănești, Târg-Ocna și Comănești prin lucrarea cu copiii, evanghelizare pe stradă, muncă practică, proiect medical.

* Echipa Mobilă: Daniel împreună cu alte 6 persoane au slujit intens în Galați, Viișoara și Sighișoara prin muncă practică, vizite în case, lucrări cu copiii.

* Republica Moldova: Sami împreună cu alți 5 au slujit în tabere de copii, lucrarea cu copiii, slujire în biserici.

În acest timp, Familia Bogdan a rams în Craiova ca gazde pentru trei echipe.

 

Echipe în Craiova

* O echipă de la TPM Constanța, majoritatea adolescenți au organizat o Școală Biblică de Vacanță la o biserica locală dar s-au implicat și în activități practice.

* O echipă de familii au venit să binecuvânteze familiile prin învățătură și activități pentru întreaga familie. Ei au organizat un eveniment de încurajare a familiei la o altă biserică locală pentru cca 13 familii. Același eveniment l-au organizat la Piscu Vechi, tot în județul Dolj pentru cca 15 familii. 

 

 

* O echipă de tineri de la biserica penticostală din Mediaș venit să binecuvinteze Oltenia prin cântece cu fanfara, mijlocire, evanghelizări și implicare în biserici de la sate. 

Implicarea lor a fost o încurajare nu doar pe cei pe care i-au ajutat ci chiar și pentru ei înșisi. 

* Echipa DTS Viena a venit pentru a doua oară la noi în misiune, fiind implicați în lucrări cu oamenii străzii (un om a fost ajutat să ajungă la spital unde i-a fost amputat piciorul infectat, astfel fiind salvat, ulterior el a fost ajutat să aibă o locuință), ajutor practic în proiect de construcție, evanghelizare pe stradă, încurajarrea bisericilor locale.

* Școala de Interpretarea a Bibliei din TPM Mediaș au fost la noi, fiind focalizați pe a da învățătură biblică la copii, tineri și adulți.

 

La Tabăra de fotbal am trimis 4 dintre lucrătorii noștrii pentru a-i ajuta pe cei de la Mediaș dar și a învăţa, cu scopul de a aduce astfel de tabere în Oltenia. Tabăra a avut loc la Prod, unde au participat 35 de copii. Am avut un moment prețios când l-am auzit pe un adolescent ca născut din nou, spunând „Vreau de aici înainte să joc în echipa lui Isus”.

Conferința Națională a misionarilor TPM a fost un prilej de reconectare și revigorare; împreună am sărbătorit 25 de ani de TPM România, sub tema mai mult, mai departe, mai bine. 

 

A doua ediție a Școalii Internaționale de Ucenicie și Misiune – DTS În fiecare toamnă organizăm această școală pentru a ajuta cursanții să-L cunoasca mai mult pe Dumnezeu, dar și să-L facă cunoscut în această zonă considerată aridă din punct de vedere spiritual, dar nu numai. 

Am avut o studentă din America și 4 români; pe lângă curriculum-ul clasic, accentul a fost pe rugăciune și evanghelizare. Profesori si misionari cu experiență au vorit despre: Inima de Tata a lui Dumnezeu, Domnul Hristos, Duhul Sfânt, Auzirea vocii lui Dumnezeu, Evanghelizare, etc. Studenții au putut să experimenteze în mod personal promisiunile lui Dumnezeu într-un context nou, să-și dezvolte darurile și abilitățile. După 3 luni de pregătire, misiunea a avut loc în Oltenia, Macedonia și Bulgaria. Absolvirea s-a încheiat cu celebrarea credincioșiei lui Dumnezeu!

 

Sărbătoarea Corturilor: În cadrul cursului am mers cu toții la Mediaş, împreună cu alți lucrători din YWAM Europe; această sărbătoare anuală se dorește a fi un timp de focalizare pe Domnul prin inchinare, mijlocire, învățătură și părtășie.

Cadouri pentru copiii rromi: perioada Crăciunului a fost una foarte aglomerată pentru noi. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu uși deschise pentru a sluji în Craiova, distribuind cadouri primite de la biserici din Spania, Germania și Cluj. Pe lângă pachetele trimise, ELS Ministries – TPM Cluj a trimis o echipă de 6 tineri, cu care am binecuvântat un grup de copii din satul Oboga. Duminica am binecuvântat copii de la un spital pentru dezabilități mentale.

Alte două puncte de implicare au fost cartierul Romanescu și satul Văleni. Dumnezeu ne-a ajutat să atingem cu Evanghelia aproximativ 100 de copii.

 

Evenimentul de la Filarmonică și colinzi: concertul a avut ca scop unitatea bisericilor și evanghelizarea. Dumnezeu și-a arătat harul și 80 de tineri de la bisericile baptiste, penticostale, evanghelice și ortodoxe au venit împreună şi au lăudat numele lui Dumnezeu. Cca 80% din cei prezeni în sală erau pentru prima dată expuși la Evanghelie în acest mod (cântare, scenetă, mesaj biblic), fiind invitaţi de tinerii din cor.

Pe lângă multe bucurii, am avut și întristări: bunicul Florinei şi mama Emei au murit în acea săptămana, iar o biserică apropiată de Willy a luat foc. În ciuda acestora am simțit susținerea lui Dumnezeu.

Corul împreună cu alți tineri craioveni au colindat pe străzile Craiovei și în mall.

 

Retreat: După misunile din Macedonia și Bulgaria, și finalul DTS, am mers cu echipa la Băile Olănești pentru un timp de recreere și team-building.

 

Cursul de Plantare de Biserici: Luna trecută ne-am bucurat să organizăm acest curs ținut de Gerald Braga, misonar TPM din Brazilia. Alături de echipa noastră au participat alte 5 persoane din bisericile locale. Acest curs ne-a impulsionat să ne dorim dar și să acționăm pentru o mișcare de plantare de biserici în Oltenia. 

 

Proiecte următoare:

* În luna august împreună cu colegii din Mediaș vom participa la Festivalul ProMisiune, în cadrul căruia, mai multe echipe vor fi trimise (după o conferință de pregătire în jud. Arad) în Oltenia, Bacău, Republica Moldova, Iordania, Kenya, India și Grecia. (Încă mai sunt locuri disponibile pentru fiecare locație).

* Un proiect foarte important va fi a treia ediție a Școlii Internaționale de Ucenicie și Misiune, care o vom avea în Craiova începând din 15 octombrie.

Pentru detalii și aplicații, accesați www.tpmcraiova.ro/dts

 

Provocări:

* susținerea financiară

* găsirea unei case mai mari (chirie sau cu perspectiva de cumpărare)

* recrutarea mai multori studenți la Școala de Ucenicie și Misiune din octombrie

* dezvoltarea proiectului de plantare de biserici și a alor lucrări noi

 

Modalități de implicare:

* susține financiar: echipa de misionari, adminstrarea centrului de misiune, materiale

* fii partener in rugaciune

* vino pe termen scurt

* internship: administrație, secretariat, bucătărie, evanghelizare, conferințe/cursuri, media: comunicare/promovare/website/traducere (chiar și de la distanță)

* parteneriate pe proiecte: plantare de biserici, centru comunitar, oamenii strazii, alfabetizare

 

Motive de rugăciune:

* unitate, călăuzire, credință, protecție, uși deschise pentru Evanghelie

* mai mulți ucenici și lucrători pentru Oltenia și Balcani

* mai mulți susținători dedicați în rugăciune și suport financiar

 

Asociația Tineri Pentru Misiune Craiova

Cont LEI: RO14BTRLRONCRT0361360101

Cont €: RO61BTRLEURCRT0361360101

Cont $: RO65BTRLUSDCRT0361360101

COD SWIFT: BTRLRO22

Banca Transilvania, Sucursala Craiova

PayPal: paypal.me/ywamcraiova

 

Contact:

www.tpmcraiova.ro

craiova@ywam.ro 

+4 0727 74 99 62

 

Echipa de Lideri a TPM Craiova

Recommended Posts
Comments
  • Ian Sisoev
    Răspunde

    Domnul să vă binecuvinteze lucrarea și să Se descopere multor craioveni și nu numai prin voi!

Leave a Comment

Contact Us

You can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search